Zorg compas

Wanneer verwijst de tandarts je door naar een mondhygiënist?

Wanneer verwijst de tandarts je door naar een mondhygiënist?

Geplaatst op

Het komt regelmatig voor dat tandartsen patiënten doorverwijzen naar de mondhygiënist. Tijdens de periodieke controle ziet de tandarts symptomen die wijzen op een slechte mondhygiëne. Alleen welke symptomen leiden tot het advies van je tandarts om eens een bezoekje te brengen aan de mondhygiënist? In deze blog vertellen we je hier meer over.

  • Gaatjes of regelmatig aanslag op het gebit en tandsteen
  • Een slechte adem of vieze smaak in de mond
  • Gevoelige of losstaande tanden en kiezen
  • Bloedend, rood of gezwollen tandvlees

Gaatjes of regelmatig aanslag op het gebit en tandsteen

Symptomen als gaatjes, aanslag op het gebit of tandsteen wijzen mogelijk op een slechte mondhygiëne. Wanneer deze symptomen regelmatig voorkomen, is de kans groot dat de tandarts je doorverwijst naar een mondhygiënist. Mondhygiënisten hebben veel ervaring en zijn gespecialiseerd in het schoon houden van het gebit. De tandarts verwijst je in zulke gevallen dus niet zomaar door en we raden het dan ook aan om het advies van de tandarts op te volgen.

Een slechte adem of vieze smaak in de mond

Wanneer je voortdurend last hebt van een vieze smaak in de mond of slechte adem, wijst dit mogelijk op een niet hygiënisch gebit. Door bijvoorbeeld te weinig of niet goed genoeg tanden te poetsen, is het goed mogelijk dat er vuil tussen je tanden en kiezen is blijven zitten. Dit kan na verloop van tijd resulteren in een vieze geur en smaak in de mond. Heb je hier vaker last van? Geef dit aan bij de periodieke controle bij de tandarts. Zo weet ook de tandarts van dit probleem af, aangezien tandartsassistentes en tandartsen zelf natuurlijk mondkapjes dragen tijdens de controles.

Gevoelige of losstaande tanden en kiezen

Bij losstaande of gevoelige tanden en kiezen raden we het aan om direct contact op te nemen met de tandarts. De medewerkers van de tandartspraktijk kunnen dan beoordelen of het noodzakelijk is om de mondhygiënist te bezoeken.

Bloedend, rood of gezwollen tandvlees

Het kan tijdens het poetsen van je tanden voorkomen dat het tandvlees begint te bloeden. Wanneer je vaker last hebt van bloedend tandvlees, dan is de kans groot dat je tandvlees is ontstoken. Ook in dit geval raden we het aan om je tandartspraktijk te bellen. Zo is het mogelijk om een doorverwijzing te krijgen voor de mondhygiënist.

Gerelateerde berichten

Wat is CEREC technologie bij tandartsen nu precies?

Het plaatsen van kronen, bruggen en facings om verkleurde of afgebroken tanden te vervangen is een immens populaire tandartsbehandeling. Tegenwoordig...

Lees meer

5 oorzaken voor een sterke slechte adem

Een slechte adem kan op verschillende manieren ontstaan. Bepaalde gewoontes, slechte mondhygiëne, oprispingen en bepaalde aandoeningen kunnen...

Lees meer

Toekomst van de tandartsbehandelingen

De tandarts heeft in de toekomst waarschijnlijk veel meer behandelmogelijkheden. Er zijn op dit gebied veel ontwikkelingen gaande. We hebben enkele...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden