Zorg compas

Wat zijn verbandschoenen?

Wat zijn verbandschoenen?

Geplaatst op

Niet iedereen weet wat een verbandschoen is. Maar dit is wel belangrijk omdat deze van groot belang zijn bij het verzorgen van wonden aan de voet. Dit komt omdat deze vaak gemakkelijk vies worden en er veel druk op staat, daarom zijn ze erg belangrijk en kun je hier precies vinden wat ze zijn.

Wat is een verbandschoen?

Een verbandschoen is een schoen gemaakt van een materiaal dat lijkt op verband en ook veel vergelijkingen deelt met verband. Maar deze schoen is gelukkig wel wat steviger dan verband.  Daarom kan de verbandschoen steun bieden bij een gewonde voet. De verabandschoen is dus bedoeld om bij een gewonde voet mensen snel weer te kunnen mobiliseren. Ook als ze nog geen normale schoenen kunnen dragen, kun je op deze manier toch al weer een beetje in beweging komen.

Waarvoor gebruik je een verbandschoen?

Een verbandschoen is dus bedoeld voor het snel mobiliseren van mensen die een wond aan hun voet of voeten hebben. En biedt dus extra bescherming voor de voet als ze geen normale schoen aan kunnen doen. Dit kan zijn als ze bijvoorbeeld hun voet hebben gebroken of gekneusd en ze zitten in de herstellende fase, waarbij ze nog teveel last van hun voet hebben voor een normale schoen. Maar meestal gebeurd het na een operatie waarbij open wonden waren aan de voeten mag er absoluut geen viezigheid bij mag komen . De wond mag ook niet helemaal strak verpakt zijn. Je wilt zoveel mogelijk zweet voorkomen in de buurt van de wond. Ook is het belangrijk dat je infecties vermijd om je wond te beschermen tegen viezigheid en fysieke botsingen.

Waarom moet je deze hebben bij de ehbo doos?

Deze moet natuurlijk aanwezig zijn bij een ehbo doos. Met de simpele reden het is handig bij een verwonding aan de voeten bij bijvoorbeeld infecties is het erg handig, dit biedt bescherming die normaal verband niet zou bieden en er komt nogsteeds genoeg zuurstof bij de wond. Hetzelfde geld als je een operatie hebt gehad bij en aan je voeten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden