Zorg compas

Wat is Modafinil?

Wat is Modafinil?

Geplaatst op

Modafinil werd oorspronkelijk verkocht en gebruikt als medicijn tegen overmatige slaperigheid zoals narcolepsie. Het middel werd bekend onder de merknamen Waklert, Modalert en Modvigil. Echter werd er al snel ontdekt dat Modafinil een paar interessante “bijwerkingen” had. Bij proefpersonen bleek het de alertheid te verhogen, het geheugen te verbeteren, cognitie te verbeteren, te motiveren en daarnaast ervaarde de proefpersonen een betere concentratie. Bovenstaande effecten van Modafinil hebben het middel in korte tijd enorm populair gemaakt. Tegenwoordig gebruikt meer dan 90% van de gebruikers niet tegen narcolepsie, maar om hun hersenen beter te laten presteren. Modafinil wordt ook wel gezien als veilig “breindoping”.

Wie gebruikt het middel Modafinil?

Modafinil is in eerste instantie erg bekend geworden onder studenten. Het gebruik van Modafinil onder studenten enorm populair en wordt vooral gebruikt tijdens tentamenperiodes. Het middel zorgt ervoor dat zij zich beter en langer kunnen concentreren. Ook zorgt het ervoor dat leerstof sneller wordt opgenomen.

De laatste jaren wordt Modafinil niet alleen gebruikt door studenten. Doordat er veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan, wordt er steeds meer geschreven over het middel Modafinil. Lees bijvoorbeeld dit artikel op VICE. De publiciteit heeft ervoor gezorgd dat tegenwoordig ook steeds meer bankiers, gamers, sporters en managers Modafinil gebruiken. Vrijwel iedereen die een boost in focus en concentratie kan gebruiken heeft baat bij dit veilige concentratie middel.
Naast bovenstaande gebruikers wordt Modafinil ook steeds vaker door ADHD patiënten gebruikt. Modafinil is namelijk een geneesmiddel dat gebruikt kan worden ter behandeling van ADHD. Bij een deel van ADHD patienten blijkt uit onderzoek Modafinil beter te werken dan Ritalin. Ritalin is op dit moment het meest voorgeschreven geneesmiddel bij ADHD, maar kent vele vervelende bijwerkingen. Het gebruiken van Modafinil kan ook bijwerkingen veroorzaken, maar deze zijn een stuk milder. Zo kan je last krijgen van lichte hoofdpijn, rusteloosheid, droge mond en een verminderde eetlust. Modafinil is verkrijgbaar bij Modafinilsupply.org.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden