Zorg compas

Wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur?

Wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur?

Geplaatst op

Je hebt vast wel eens gehoord van acupunctuur maar heb je ook wel eens dry needling voorbij zien komen? Het antwoord op die vraag is bij de meeste mensen nee. Daarom weten heel veel mensen ook niet wat de voordelen van een specialist in dry needling zijn en wat het precies inhoudt. Het is namelijk niet hetzelfde als acupunctuur. In dit artikel wordt het verschil uitgelegd. 

Wat houdt dry needling in?

Therapeuten maken gebruik van dry needling om Triggerpoints in spieren te kunnen behandelen. Wat zijn dan precies triggerpoints? Dat zijn pijnlijke verkrampingen of verhardingen in een spier. Deze kunnen ontstaan door langdurige stress, spanning of pijn. Ze worden ook wel spierknopen genoemd. Jouw lichaam gaat hierdoor dan een verkeerde houding aannemen. Er wordt bij dry needling gebruik gemaakt van een erg droge acupunctuurnaald. Er wordt dan geen vloeistof in de spier gebracht maar doordat de naald de spier prikt, zal de spier zich aanspannen. Daarna gaat de spier zich weer ontspannen. De resulteert in het doorbloeden in de spier. Zo kan de spier zich weer herstellen. In veel gevallen zal de pijn dan ook weer verdwijnen.

Zoek jij een dry needling specialist in regio Nijmegen? Kom dan eens langs bij FysioProf. Bij deze fysiotherapiepraktijk kun je terecht voor dry needling therapie uitgevoerd door specialisten met jarenlange ervaring.

Wat houdt acupunctuur in?

Dry needling is een Westerse methode en de Oosterse methode is acupunctuur. Hierbij is het doek het herstellen van de lichaamsbalans. Er kunnen namelijk stoornissen voordoen in het functioneren van het lichaam. Er worden bij deze methode meerdere naalden in je lichaam aangebracht. Ze zullen daar ook langer blijven zitten. Er wordt hiernaast ook vaak gebruik gemaakt van andere geneeswijzen zoals kruiden. Bij acupunctuur komen veel mensen met depressie, vermoeidheid of een chronische pijn. Dus als jij juist veel spierknopen hebt in je lichaam, kun je het beste gaan naar een specialist in dry needling om de pijn weg te halen.

Gerelateerde berichten

Rugpijn verlichten met houding correctoren

Heb je last van chronische rugpijn? Zo ja, dan ben je niet de enige. Naar schatting 80% van de volwassenen krijgt in zijn leven te maken met een of...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden