Zorg compas

Wanneer moet je een gehoortest laten doen?

Wanneer moet je een gehoortest laten doen?

Geplaatst op

Kinderen staan er om bekend dat ze slecht luisteren. Wanneer moet je besluiten bij je kind een gehoortest te laten doen. En wanneer moet je hem bij de hand nemen en hem vertellen dat goed luisteren belangrijk is?

Het gehoor van kinderen is, net als alle organen, nog in ontwikkeling. Het trommelvlies en de zenuwen die zorgen dat het oor doet wat het moet doen zijn allemaal aanwezig. Dus hoe besluit je naar een audicien te gaan? Hieronder drie zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een audicien.

Drie tips, en meer

In de eerste plaats moet de audicien in staat zijn de hele familie te helpen. Hij, of zij moet dus ervaring hebben met volwassenen en Kinderen. Om daar achter te komen hoef je eigenlijk alleen maar even de wachtkamer te zien. Is daar een hoekje voor kinderen, met speelgoed, of is er alleen maar een leestafel met oude weekbladen? Ga gerust met heel de familie als er kinderspeelgoed te vinden is.

De volgende tip is logisch, ziet de praktijk er modern en vooral schoon uit? Niet iedereen kan beoordelen of de apparatuur die in de praktijk van een audicien te vinden is het laatste nieuwe is, maar iedereen kan zien of het er schoon en opgeruimd is. Zit de secretaresse zich duidelijk te vervelen achter haar bureau of is ze actief betrokken bij wat er gebeurt om haar heen? Ziet ze er uit als een verpleegster of heeft ze gewone, dagelijkse kleren aan?

En natuurlijk moet je als derde een lijstje met vragen maken, voor jezelf en je familieleden. Een gehoortest laten doen, bij jezelf of bij een ander gezinslid, kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Ook de gevolgen kunnen zwaar wegen op het verdere leven. Heb je een gehoorapparaat nodig dan mag je rekenen op een aantal bezoeken aan de audicien. Zorg er dus voor dat alle vragen beantwoordt worden.

Met je kind

Voor een kind komt daar nog een factor bij, het onduidelijke, het onbekende. Dus je eerste indruk van de audicien, vanuit het oogpunt van het kind, is belangrijk. De vader of moeder kan een kind de rust geven die nodig is bij een dergelijk bezoek.

Maak ook gerust een eerste afspraak als familie. Gehoorschade komt meestal in families voor, niet alleen wanneer het erfelijk is, maar ook omdat ze in dezelfde omgeving wonen. Bovendien zijn de kinderen geruster, als ze weten dat hun ouders rustig zijn en in een bekende omgeving.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden