Zorg compas

Tatoeage verwijdering: vaak gestelde vragen beantwoord

Tatoeage verwijdering: vaak gestelde vragen beantwoord

Geplaatst op

Het eerste consult bij tatoeage verwijdering is een belangrijk moment voor elke patiënt en elke praktijk.

Het is een kans om uw kennis van de procedure te demonstreren, een band op te bouwen met uw patiënt en hun vertrouwen te winnen zodat ze besluiten door te gaan met de behandelingen.

Je zult hun vragen grondig willen beantwoorden en je expertise in het verwijderen van tatoeages willen uitdrukken.

We hebben de meest gestelde vragen van patiënten over het verwijderen van tatoeages voor je op een rijtje gezet. Iedereen die met een patiënt te maken heeft – van de receptionist tot de behandelaar – moet zich vertrouwd voelen om deze onderwerpen te bespreken.

1. Hoe lang duurt het om mijn tatoeage te verwijderen?

duur van het tatoeage verwijderingsproces is een zorg voor vrijwel alle patiënten.

Sommige patiënten willen misschien een zichtbare tatoeage verwijderen voor een bepaalde gebeurtenis – zoals hun huwelijk of dienstneming in het leger. Het is belangrijk om van tevoren vast te stellen dat het verwijderen van een tatoeage een proces is dat afhankelijk is van het vermogen van het lichaam om inkt uit de huid te verwijderen.

Het is niet ongebruikelijk dat het lichaam meer dan een jaar nodig heeft om de inkt volledig te verwijderen. Door de verwachtingen vooraf duidelijk te stellen, kunnen patiënten gedurende de hele ervaring tevreden zijn – in plaats van het gevoel te hebben dat ze misleid zijn.

Om de huid genoeg tijd te geven om te genezen tussen de behandelingen door en om het immuunsysteem van het lichaam de kans te geven de inkt weg te spoelen, raden wij een minimum van zes weken aan tussen de laserbehandelingen – en acht weken voor de donkerdere huidtinten. Als de behandelingen te dicht op elkaar worden gestapeld, kan dit schade en permanente bijwerkingen aan de huid veroorzaken en krijgt het lichaam niet genoeg tijd om de inkt te verwijderen die bij de meest recente sessie werd verbrijzeld. Voor ideale resultaten raden wij aan drie maanden te wachten tussen de behandelingen.

Tip: Tattoo No More – Lasert je tattoo veilig én volledig weg

Uiteindelijk kun je als tatoeageverwijderaar niet precies weten hoeveel behandelingen een tatoeage nodig zal hebben om volledig verwijderd te worden. U moet echter wel de tatoeage van de patiënt beoordelen op hoe gemakkelijk deze te verwijderen is.

We raden over het algemeen aan om met patiënten te spreken in termen van behandelingsbereiken. Behandelingen voor het verwijderen van tatoeages passen in een klok – de meeste patiënten zullen tussen de fijne en acht behandelingen nodig hebben, sommigen zullen volledige verwijdering zien in drie of vier, en anderen kunnen 10 of meer behandelingen nodig hebben als er sprake is van aanzienlijke littekens of gelaagde tatoeages. We raden aan om patiënten te vertellen waar ze waarschijnlijk passen in de bell curve op basis van de unieke factoren van hun tatoeage.

De snelheid van het verwijderen hangt af van de patiënt en hun tatoeage.

De Kirby-Desai schaal is een populair en goed aangeschreven hulpmiddel voor het analyseren van het aantal behandelingen dat een tatoeage nodig zal hebben voor verwijdering. De schaal houdt rekening met de volgende factoren die van invloed zijn op de snelheid van verwijdering:

– Fitzpatrick huidtype

– Gelaagdheid van de tatoeage (als de tatoeage een cover-up is)

– Plaats op het lichaam

– Inkt kleuren

– Hoeveelheid inkt (levendigheid van de tatoeage, als deze professioneel is aangebracht)

– Reeds bestaande littekens

De Kirby-Desai schaal werd gepubliceerd in 2009, en de technologie om tatoeages te verwijderen is sindsdien verbeterd, maar het blijft een uitstekend hulpmiddel om te beoordelen waar een patiënt staat op de bell curve. Er zijn ook andere factoren, zoals de gezondheid van de patiënt, die de snelheid van verwijdering beïnvloeden. Als een patiënt jong is, fysiek fit, en een sterk immuunsysteem heeft, zullen zij geneigd zijn om sneller resultaten te zien dan een oudere, zwaarlijvige patiënt met gezondheidsproblemen. Patiënten aanmoedigen om te bewegen, voldoende water te drinken en het behandelde gebied te masseren (zodra het genezen is) zijn goede nazorgtips om te delen met patiënten die op zoek zijn naar de beste resultaten.

Technologie speelt een belangrijke factor in de snelheid van verwijdering. De Astanza Trinity is het krachtigste multigolflengtelasersysteem op de markt – geen enkel ander systeem kan zijn hoge piekvermogen over drie golflengtes evenaren.

3. Doet het verwijderen van tatoeages pijn?

Is het verwijderen van tatoeages met een laser pijnlijk. Tatoeageverwijdering met een laser gaat meestal gepaard met enige pijn. Toch zeggen velen dat het minder pijn doet dan ze hadden verwacht.

Het is een algemene overtuiging dat het verwijderen van tatoeages ondraaglijk is, maar de meeste patiënten zeggen dat het gevoel van verwijdering vergelijkbaar is met het laten zetten van een tatoeage. Veelgehoorde beschrijvingen zijn het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid knapt of spekvet – in principe is het oncomfortabel maar draaglijk.

Het doet pijn, maar het is draaglijk.

Als je de pijn met patiënten bespreekt, is het belangrijk om hen te vertellen dat ze weliswaar enig ongemak kunnen ervaren, maar dat de pijn relatief beheersbaar en verdraaglijk is. Het kan wat harde liefde vergen om patiënten die zich zorgen maken over gevoeligheid aan te moedigen.

De overgrote meerderheid van de tatoeageverwijderaars biedt een vorm van huidverlichting tijdens de behandeling. Het aanbieden van huidverdoving tijdens de procedure stelt uw praktijk in staat concurrerend te blijven, betere patiëntenzorg te bieden, en een hogere patiënttevredenheid te hebben.

Bied huidverdoving aan om patiënten tevreden te houden.

De populairste verdovingsmethode is een Zimmer Cryo 6, een krachtige koelmachine die koude lucht op de huid blaast voor, tijdens en na de behandelingen. Het is zeer effectief en een aanwinst voor drukke praktijken die een oplossing nodig hebben die snel en gemakkelijk te gebruiken is.

Andere opties voor verdoving zijn ouderwetse ijspakkingen, lidocaïne-injecties of topische verdovende crèmes. Elke verdovingsmethode heeft zijn voor- en nadelen. We hebben een blogbericht gewijd aan het onderwerp pijnbestrijding voor deze procedure: Huidverdoving voor tatoeage verwijderingsbehandelingen

4. Zal het een litteken achterlaten?

Veel patiënten maken zich zorgen over littekens bij het verwijderen van hun tatoeage met laser – ze willen begrijpelijkerwijs dat hun huid er zo natuurlijk mogelijk uitziet na het tatoeage verwijderingsproces.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden