Zorg compas

Snel revalideren van een blessure? Dit moet je weten.

Snel revalideren van een blessure? Dit moet je weten.

Geplaatst op

Iedereen herkent het wel een vervelende blessure opgelopen en de competitie zit er aan te komen, wat nu? Naast het direct naar een fysio bellen en een afspraak maken (wat een hele goeie optie is) zijn er ook nog andere manieren op fysiek en psychisch gebied waar jij wat mee kan. 

Waar moet ik mijn motivatie vandaan halen? 

Het verleggen van jouw motivatie is erg belangrijk. Voorheen had je doelen zoals 1ste finishen op de 3 km, marathon lopen. Het is namelijk bewezen dat hoge ambities zorgen voor een gemotiveerdere houding tijdens trainingen. Het vervelendste aspect van geblesseerd zijn is dat je je doelen moet laten schieten en dit eigenlijk met een grote omweg moet gaan bereiken. 

Eerste keer blessure? 

Zeker als het de eerste keer is dat jij een blessure hebt is het soms psychisch heel lastig te verwerken aangezien je dit nog nooit hebt gehad. Het herstelproces heeft echt voldoende ruimte om je drive om te zetten in nieuwe doelen en andere trainingsplannen. Door je blessure moet je een hele andere route volgen om toch bij je eindbestemming te komen. In theorie ben je nog steeds bezig met je missie alleen volg je een omweg om dit toch te behalen.  

Erg vervelend bij je eerste keer of misschien heb je dit wel elke keer is dat je je sportieve identiteit kan verliezen. Het gevoel dat je telkens maar doelloos rondloopt en niks verder komt. De truc is dan om die energie en dat sportieve gevoel om te zetten in energie voor het herstellen van je blessure en zo er beter uit te komen. 

Nieuwe doelen bedenken: 

Bij een blessure kan je niet je voorbedachte koers blijven bevaren, Je zult hoe dan ook moet aanpassen en bijschaven. Zeker in die tijd is het heel moeilijk jezelf nog te blijven zien als sporter aangezien je voor je gevoel helemaal niks meer uitvoert en maar rondjes blijft lopen. Daarom kunnen we wel zeggen dat uit onderzoek is gebleken dat het mentale gedeelte soms nog wel meer aangetast wordt dan het fysieke gedeelte. Door jou doelen aan te passen en je focus te verleggen naar je revalidatie en mentaal herstel. Kun je opnieuw je koers bepalen en zul je nooit verdwaald raken. 

Hoe maak ik goede doelen: 

Om specifiek te kunnen trainen heb je doelen nodig. Zo duidelijk mogelijk want zo is de kans veel groter op het bereiken van je doelen. Eén van de opties voor een goed en gecontroleerd herstel is om een fysio mee te laten kijken en te helpen jouw doelen te bereiken bijvoorbeeld een fysio in Rijswijk. De fysiotherapie in Rijswijk kan zeker bijdragen bij het behalen van jouw aangepast doelen. 

Ook is fysio online een goede optie voor het halen van jouw doelen als jouw tijd erg schaars is. Bij een fysio online ga je eigenlijk hetzelfde traject in maar zal alles online gebeuren maar wel exact hetzelfde. 

Als je goed deze blog gelezen hebt, heb je hier zeker enkele goede tips voor jou herstel uit kunnen halen en dit zal dan zeker wel lukken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden