Zorg compas

Schade aan het gebit na een ongeval

Schade aan het gebit na een ongeval

Geplaatst op

Jaarlijks raken honderdduizenden mensen betrokken bij een ongeval. Het ene ongeluk heeft natuurlijk zwaardere gevolgen dan de andere, maar letsel komt helaas vaak voor. Schade aan het gebit is een veel voorkomend letsel na een ongeval. Dit gebeurd namelijk vaak doordat je bij een ongeval al snel met je hoofd tegen het stuur van de auto aan klapt. Schade aan het gebit is natuurlijk hartstikke vervelend, omdat zoiets heel erg opvalt aan de buitenkant. Dit wil je dus zo snel mogelijk zien te fixen. Maar wat zijn nou precies de stappen die je moet en kan ondernemen? 

 

Direct na het afbreken van de tand

Waar je misschien niet meteen aan denkt na een ongeval, maar wat eigenlijk wel van groot belang is, is dat je op zoek gaat naar de tand die je verloren hebt. Het is aan te raden om deze tand mee te nemen naar je bezoek aan de huis- of tandarts. Zorg er daarvoor wel voor dat de tand niet uitdroogt. Dit kun je het beste doen door de tand een tijdje in een kopje melk of water te bewaren. Heb je dit niet binnen bereik? Probeer dan je tand toch tijdelijk in je mond bewaren. Zo blijft je tand vochtig en droogt het dus niet uit! Als je tand eenmaal uitgedroogd is, kan hij namelijk niet meer teruggeplaatst worden. Zorg er in ieder geval voor dat je zeker een bezoekje brengt aan de huisarts! Een afgebroken tand kan namelijk ook voor ontstekingen gaan zorgen en dan ben je verder van huis… 

 

Wanneer is er echt sprake van gebitsletsel? 

Het afbreken van een tand betekent nog niet meteen dat je echt gebitsletsel hebt. Hiervan spreek je namelijk als er meerdere delen van het gebit beschadigd zijn. Bijvoorbeeld als je tand door je lip zit of als je kaak breekt. Je komt in dit soort gevallen niet vaak terecht bij de tandarts, maar je wordt vaak doorgestuurd naar een specialist op het gebied van gebitsletsel. Dit kan grote gevolgen hebben op je dagelijkse leven, omdat je bijvoorbeeld je werk niet meer kan uitoefenen. Dit kan uiteindelijk leiden tot inkomensverlies.

Om te compenseren voor eventueel inkomensverlies, kun je een schadeclaim indienen. In dit geval worden onkosten die gemaakt zijn door het ongeval vergoed. Als je hierbij hulp nodig hebt, kun je altijd een jurist gespecialiseerd in letselschade inschakelen. Kijk vooral eens op de site van een letselschade specialist voor meer informatie over waar zo’n jurist je zoal mee kan helpen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden