Zorg compas

Mondhygiënist onmisbaar in Weert

Mondhygiënist onmisbaar in Weert

Geplaatst op

De mondhygiënist is onmisbaar binnen de tandartsenpraktijk. Waar de tandarts de patiënt behandelt bij complicaties en de mondhygiënist met name gericht op preventie. Hoe houd je je gebit schoon en gezond? Hoe voorkom je tandvleesproblemen? En hoe kan je het beste je glazuur beschermen? Dat zijn vragen waar de mondhygiënist voor jou de juiste antwoorden op heeft. De mondhygiënist Weert is bedreven in het uitvoeren van tandvleesbehandelingen, kan en mag verdoving geven en mag bepaalde gaatjes boren en vullen. Om taken als mondhygiënist uit te mogen voeren moet je de bachelor mondzorgkunde hebben afgerond. Dit is een hbo-opleiding en daar leer je de verschillende kneepjes van het vak. De opleiding duurt tegenwoordig vier jaar. Je mag alleen mondhygiëniste worden genoemd als je een hbo-diploma Mondzorgkunde of Mondhygiëne hebt. Deze opgeleide specialisten hebben een uitgebreide opleiding achter de rug en weten precies wat ze moeten doen om jou te helpen met je mondhygiëne. Het kan erg onaangenaam zijn als je last hebt van problemen die betrekking hebben op je mond en daarom is het fijn dat je altijd terecht kunt bij een specialist.

Wat doe je precies als mondhygiënist?
Mondhygiënisten geven voorlichting en instructies voor een goede mondhygiëne. Daarnaast mogen mondhygiënisten voorlichting geven over tandvleesaandoeningen en het effect van bepaald voedsel op het gebit. Ook mag de mondhygiëniste het gebit volledig reinigen en lak aanbrengen om gaatjes te voorkomen. Ook kan worden gekozen voor het aanbrengen van fluoride. Dit wordt vaak gedaan als preventie om problemen te voorkomen. Het maken van röntgenfoto’s en gebitsafdrukken van het gebit kan een helder beeld geven van de toestand van het gebit. Er kunnen makkelijk beginnende gaatjes worden ontdekt en de mondhygiëniste kan direct zien welke behandeling het beste past bij jouw gebit. Tot slot mag een mondhygiëniste ook vullingen polijsten en kleine gaatjes boren en vullen. Soms is het nodig bij deze behandelingen verdoving te geven, ook dit kan worden gedaan door de mondhygiëniste.

Zelfstandig of in dienst van de tandarts
Een mondhygiëniste kan in dienst van een tandarts werken, maar ook een zelfstandige praktijk hebben. Ben je bij je tandarts en vraag je je af of je een doorverwijzing naar de mondhygiënist nodig hebt? Je kan worden doorverwezen door je tandarts, maar je kan ook zelf een afspraak maken bij de mondhygiënist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden