Zorg compas

Moet je een fitnessmat kopen of niet?

Moet je een fitnessmat kopen of niet?

Geplaatst op

Heel wat mensen beslissen op een bepaald ogenblik om te gaan fitnessen. Een fitnessmat kopen zou echter wel een interessante keuze kunnen zijn voor veel mensen. Van alle verschillende mogelijkheden die er bestaan om aan je lichaam te werken is fitnessen waarschijnlijk één van de meest veelzijdige. In principe kan je op deze manier namelijk elke spiergroep in je volledige lichaam trainen. Een bijkomend voordeel schuilt bovendien in het feit dat je om te fitnessen niet noodzakelijkerwijs heel veel nodig hebt. Menig aantal oefeningen kunnen dan ook in de praktijk zonder probleem zonder toestel worden uitgevoerd.

             Met een goede fitnessmat kan je echt veel doen

Verschillende mensen zijn van mening dat ze aan een fitnessmat geen behoeften hebben omdat een dergelijke mat in de praktijk slechts een beperkt voordeel met zich meebrengt. Dat is echter helemaal niet juist. Sterker nog, eigenlijk is het tegendeel waar. Met een goede mat kan je dan ook echt zeer veel verschillende oefeningen doen. Het gaat hierbij onder meer om:

  1. Het balanceren van yogaoefeningen;
  2. Het doen van pilates;
  3. Inspannende buik trainingen;

Een goede basis vormt voor deze oefeningen als een zeer belangrijke vereiste. Op het ogenblik dat je een fitnessmat gaat kopen is die basis absoluut zeker aanwezig. Dit is dus meteen alvast een eerste belangrijke reden om ervoor te kiezen om over te gaan tot het aanschaffen van één van de verschillende prima fitnessmatten die er op de markt zijn terug te vinden.

             Let op, een fitnessmat is geen gymnastiekmat!

In de praktijk spreekt het voor zich dat matten er allemaal enigszins hetzelfde uitzien. Dit zorgt ervoor dat er niet zelden sprake is van verwarring tussen enerzijds een gymnastiekmat en anderzijds een fitnessmat. Toch is er wel degelijk een niet onbelangrijk verschil. Voor een gymnastiekmat geldt namelijk dat ze stijgt en daalt naargelang het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. De voorkeuren liggen bij een gymnastiekmat volledig anders dan bij een fitnessmat het geval is. Is het voor jou dus niet helemaal duidelijk welk type mat je op het punt staat om te kopen? Dan is het wellicht een goed idee om even het advies in te roepen van een echte expert. Op deze manier voorkom je dat je uiteindelijk een mat aankoopt die eigenlijk helemaal niet interessant is.

Yoga-Pilatesshop.nl | Dé webshop voor al je Yoga en Pilates producten.

             Hou rekening met de verschillende soorten fitnessmatten

Het is inmiddels dus ongetwijfeld duidelijk dat er sprake is van een niet onaanzienlijk verschil tussen de diverse fitnessmatten die allemaal op de markt zijn terug te vinden. In het bijzonder is er sprake van een verschil in bijvoorbeeld dikte. Neem nu een dunne mat. Voor een dergelijke mat geldt dat ze uitstekend dienst doet als bescherming voor bijvoorbeeld push-ups en dergelijke. Een mat die wat dikker is biedt meer comfort, maar zorgt tegelijkertijd voor een minder optimale grip. Ben je van plan om een fitnessmat te kopen om bepaalde, specifieke oefeningen op te gaan doen? Dan kan het dus altijd de moeite waard zijn om je fitnessmat te kopen in functie van het type oefening die je wil gaan doen.

           

Gerelateerde berichten

Wat is een bloeddrukmeter?

Een bloeddrukmeter is een handig apparaatje waarmee je thuis eenvoudig je bloeddruk kunt meten. Het is een hulpmiddel om in de gaten te houden of je...

Lees meer

Dit is het belang van goede schoenproducten en veters

Het belang van goede schoenproducten en veters is vaak een ondergewaardeerd aspect van schoeisel, maar het kan een wereld van verschil maken voor...

Lees meer

Dit is het verschil tussen barefoot schoenen en teensokken

Het verschil tussen barefoot schoenen en teensokken is voor velen een belangrijk onderwerp, vooral voor degenen die geïnteresseerd zijn in gezonde...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden