Zorg compas

Last van haaruitval? 5 tips om dit tegen te gaan!

Last van haaruitval? 5 tips om dit tegen te gaan!

Geplaatst op

Er zijn genoeg mannen, maar vooral veel vrouwen die het verschrikkelijk vinden dat hun haar uitvalt naarmate ze ouder worden. Naast dat de gemiddelde mens sowieso al meer moeite moet doen om het lichaam in vorm te houden na een bepaalde leeftijd, is last hebben van haaruitval iets waar vrij weinig tegen te doen valt. Al zijn er echter wel een aantal tips om dit te verminderen of dit proces wat te vertragen. Hieronder 5 tips om dit gedeeltelijk tegen te gaan.

1. Huisarts

Heb je een periode last van erg veel haaruitval en wil dit niet stoppen? Dan is wellicht een bezoek brengen aan je huisarts een goed idee. De huisarts kan wellicht medisch checken of er een oorzaak ten grondslag ligt aan je haaruitval. 

2. Hormonen en stress

Het is algemeen bekend dat een verstoring in je hormoonhuishouding of stress je lichaam geen goed doen. Na de menopauze neemt bij vrouwen het oestrogeengehalte af, waardoor de haarzakjes kleiner worden. De haren die terug groeien, worden breekbaarder en dunner, waardoor ze ook eerder uit zullen vallen. Een hormoonbehandeling of middel tegen haaruitval kan eventueel een uitkomst bieden. Vraag hiervoor wel altijd advies via de huisarts. Bij het hebben van een periode met veel stress stoppen haren met groeien en zullen ze eerder uitvallen. Geen aanrader dus! Mocht je al een langere periode kampen met een verhoogd stressniveau, ga dan op zoek naar een oplossing hiervoor of zoek professionele hulp om je stressniveau weer te kunnen verlagen. 

3. Haar wassen

Gemiddeld is twee keer per week het haar wassen voldoende. Vaker haren wassen kan zorgen voor beschadigingen aan het haar en kan daardoor ook eerder zorgen voor haaruitval.

4. Elastiekjes in je haar

Veel vrouwen maken gebruiken van elastiekjes om een snelle staart of knot in hun haar te maken. Zorg ervoor dat de elastiekjes niet te strak zitten, want de doorbloeding van je haarzakjes zal hierdoor worden verstoord waardoor je haar eerder uit kan vallen of haarzakjes niet meer volledig terug groeien.

5. Krul- of stijltang

Het gebruik van een krultang, stijltang of föhn is erg slecht voor je haar. Je haar wordt er echt droog van en hierdoor worden de haarzakjes ook breekbaarder. Zo nu en dan deze hulpmiddelen gebruiken is geen enkel probleem, maar maak er niet te vaak gebruik van.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden