Zorg compas

Kniebrace bij skiën

Kniebrace bij skiën

Geplaatst op

Als je binnenkort op wintersport gaat, dan is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Een kniebrace kan je tijdens het skiën bijvoorbeeld behoeden van vervelende blessures. In dit blog lees je wat een kniebrace voor je kan betekenen tijdens de wintersport.

Skiën met klachten aan meniscus of kruisbanden

Een wintersportvakantie levert altijd veel plezier op. Skiën kan echter voor vervelende blessures zorgen, waar vooral de knieregio gevoelig voor is. Veel voorkomende blessures of pijnpunten zijn te vinden bij de meniscus en de kruisbanden.

Verminderen van kniepijn met een kniebrace

Heb je al last van je meniscus of je kruisbanden? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een kniebrace. Een kniebrace ondersteunt jouw knie, waardoor er minder instabiliteit optreedt. Hierdoor ervaar je minder pijn tijdens het skiën of snowboarden.

Artroseklachten in de knie

Artrose kan voor pijn zorgen tijdens het skiën. Door middel van een kniebrace kost het je knie minder kracht om stabiel op de ski’s te blijven staan. Hierdoor kun je ondanks artroseklachten toch genieten van een heerlijke afdaling.

Preventief gebruik van een kniebrace

Bij preventief gebruik van een kniebrace raden we aan om deze aan beide knieën te dragen. Hierdoor voorkom je letsel aan beide knieën en verminder je voor beide knieën de kans op letsel. Ondanks de preventieve werking van een kniebrace blijft het advies om aanvullend stabiliteitsoefeningen en krachttraining te blijven doen om de spieren aan te sterken.

Braceadvies van een fysiotherapeut

Een kniebrace is er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat informeren over welke kniebrace het meest geschikt is voor jouw klachten. Je kunt bij Mijnbrace.nl gratis braceadvies krijgen van gecertificeerde fysiotherapeuten. Hierdoor weet je te allen tijde zeker dat je de juiste kniebrace bestelt. Zij helpen je ook graag met het uitstippelen van een plan om je zwakke knieën te versterken met uitgebalanceerde stabiliteitsoefeningen.

Gerelateerde berichten

Wat is een bloeddrukmeter?

Een bloeddrukmeter is een handig apparaatje waarmee je thuis eenvoudig je bloeddruk kunt meten. Het is een hulpmiddel om in de gaten te houden of je...

Lees meer

Dit is het belang van goede schoenproducten en veters

Het belang van goede schoenproducten en veters is vaak een ondergewaardeerd aspect van schoeisel, maar het kan een wereld van verschil maken voor...

Lees meer

Dit is het verschil tussen barefoot schoenen en teensokken

Het verschil tussen barefoot schoenen en teensokken is voor velen een belangrijk onderwerp, vooral voor degenen die geïnteresseerd zijn in gezonde...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden