Zorg compas

Dit moet je weten bij het kiezen van een rouwboeket

Dit moet je weten bij het kiezen van een rouwboeket

Geplaatst op

Een rouwboeket bestellen is niet eenvoudig. Je hebt met allerlei wensen te maken. Soms is vastgelegd welke wensen er zijn. Maar vaker is dit niet het geval. Dan is het een keuze voor de nabestaanden. Best moeilijk en zeker op het moment waarop dit gevraagd en vaak ook beslist moet worden. Daar moet dus goed over nagedacht worden. Er zijn gelukkig wel een aantal mooie tips die je kunt inzetten.

Zo hebben de kleuren en het soort bloemen een betekenis. Maar kun je ook kiezen uit de hoeveelheid bloemen tot het soort boeket en de linten die er wel of niet bij hoeven. Daar heb je dus echt nog wel reden tot nadenken over dus. Wil jij een rouwboeket laten bezorgen? Lees dan eerst onderstaande tips voor het kiezen van de juiste bloemen.

rouwboeket

Bloemen en de betekenis

De bloemen die je kunt kiezen hebben een betekenis. Zo kun je voor rozen, tulpen en nog vele andere soorten bloemen kiezen. Om de keuze wat makkelijker te maken bieden veel uitvaartcentrums een boek aan met vooraf gemaakte boeketten. Daarin kun je dan nog wel je persoonlijke wensen kwijt. Maar je hebt dan vrijwel direct een beeld wat je verwachten kan van het soort bloemen en hun betekenis. 

Bij het kiezen van de rouwbloemen is het goed om je hierin te laten leiden door wat je van de overledene weet. Waarop je de keuze die je maakt kunt baseren. 

De meeste rouwboeketten hebben de kleur wit. Maar het is natuurlijk niet zo dat het een verplichting is. Ook kleuren zijn welkom en vertellen op een goede manier hoe iemand in het leven stond. Want vaak wordt er door nabestaanden uit herkenning gereageerd omdat bloemen meer vertellen dan dat je vaak denkt. 

De vormen van rouwboeketten

Er zijn als het om rouwboeketten gaat prachtige vormen om uit te kiezen. Van een hart tot druppel of zelfs vormen die je persoonlijke voorkeur hebben zijn mogelijk. Waarbij je ook voor het formaat kunt kiezen. Het is een van de manieren om een rouwboeket echt bij de overledene te laten passen. Wees ook eerlijk voor jezelf en kies vanuit je hart voor de kleur, vorm en het soort bloemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden