Zorg compas

Dit is waar je op moet letten als je een traplift overweegt

Dit is waar je op moet letten als je een traplift overweegt

Geplaatst op

Op het moment dat je niet meer zelfstandig naar boven kunt lopen, komt het idee om te verhuizen waarschijnlijk naar boven. Niet iedereen wil afhankelijk zijn van mensen die komen helpen. Toch is er hier een goede oplossing voor bedacht. Je kan namelijk een traplift aanschaffen. De traplift kan jou naar boven en naar beneden brengen. Dat betekent dat je niet afhankelijk bent van andere mensen. Lees hieronder waar je op moet letten als je een traplift wilt aanschaffen. 

Veiligheid is belangrijk 

Een traplift aanschaffen doe je onder andere voor de veiligheid. Het is immers niet meer veilig om zelfstandig de trap op te lopen, dus een traplift hoort wel veilig te zijn. Je moet dan ook echt letten op die veiligheid als je op zoek bent naar een stoellift. Maar hoe weet je dan precies dat een traplift echt veilig is voordat je deze aanschaft?

Dit weet je door te kijken naar de kenmerken van de traplift. Een veilige traplift is voorzien van een veiligheidsgordel die je om kan doen als je gebruik maakt van de traplift. Hiernaast kan je letten op de draaibeveiliging van de stoel. Dat zijn een aantal dingen waar je op kan letten. 

Aansluiting op de trap

Bij trapliften kopen is het van belang dat je goed rekening houdt met de soort trap die je hebt. Elke traplift is namelijk bedoeld voor een andere soort trap. Als je een rechte trap hebt in jouw huis, dan wordt het lastig om een traplift voor een trap met bochten te installeren. Je kan het beste om advies vragen als je er zelf niet helemaal uitkomt. 

Over het algemeen komt er eerst een adviseur langs om de trap te meten. Dit is natuurlijk heel belangrijk om de traplift te kunnen monteren. Het fijne aan dat er iemand langskomt, is dat je de vragen kan stellen die in jouw hoofd spelen. Overigens ben je er dan zeker van dat de traplift precies afgesteld zal zijn op jouw trap. 

Kosten van een traplift 

Een ander punt waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een traplift, zijn uiteraard de kosten. De kosten zijn wel afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Een traplift voor een rechte trap is bijvoorbeeld makkelijker te installeren. Om die reden zal het dan waarschijnlijk goedkoper uitpakken. Verder speelt de helling ook een grote rol bij het bepalen van de kosten. 

Het is goed om te weten dat de gemeente jou soms kan ondersteunen met de kosten voor een traplift. Om erachter te komen of de gemeente echt iets voor jou kan betekenen, kun je het beste even contact opnemen met de gemeente. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden