De cosmetische wereld staat nooit stil. De zoektocht naar schoonheid levert regelmatig nieuwe of verbeterde producten en behandelingen op. Ook in 2019 zijn er een aantal nieuwe trends te spotten.

 

Niet-chirurgische cosmetische ingrepen zijn gemeengoed geworden. Ze zijn nu zo effectief, dat ze een breder scala aan problemen kunnen aanpakken, vaak als alternatief voor traditionele chirurgie. Dit jaar kunnen de volgende behandelingen wel eens populair gaan worden.

 

4D beelden

Door middel van virtual reality zijn de resultaten van een cosmetisch behandeling steeds beter te tonen. Met een 3D-beeld is te laten zien wat de effecten van een botox of filler behandeling kunnen zijn. Op dit vlak is de ontwikkeling van 4D in volle gang. Dit betekent dat je nauwkeurige resultaten van je cosmetische ingreep kunt zien, of het nu gaat om een injectie of een volledige operatie.

 

Botox 2.0

Volgens enkele experts gaat er bij de botox behandelingen een revolutie plaatsvinden dankzij een nieuw type toxine. Van de nieuwe botox is minder nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Ook werkt de nieuwe variant langer dan de huidige versies die in cosmetische klinieken worden gebruikt. Dat betekent dat je minder vaak naar een cosmetisch arts hoeft voor een behandeling.

 

Ultrasone neuscorrecties

Bij de traditionele neuscorrectie was er altijd risico op een onverwacht resultaat. Door het verwijderen van neusbot en kraakbeen was er niet altijd te voorspelen hoe de neus zich zou herstellen. Er is een nieuwe methode in opkomst, waarbij gebruik wordt gemaakt van ultrasone energie. Dit kan nauwkeuriger worden toegepast en zorgt voor sneller herstel en een beter resultaat.

 

Lipcorrectie

Momenteel worden de meeste lippen vergroot door een behandeling met fillers, dit geeft het beste resultaat. Een chirurgische correctie is ook mogelijk, maar dit is ingrijpender. Toch is er met een nieuw soort correctie een mooier resultaat mogelijk. Deze liplift duurt minder dan een uur, waarbij de cosmetisch chirurg een klein deel tussen de onderkant van de neus en de bovenkant van de lippen weghaalt. Dit geeft een natuurlijker, voller en permanent resultaat.