Zorg compas

Bovenooglidcorrectie: wat je wel en niet moet doen

Bovenooglidcorrectie: wat je wel en niet moet doen

Geplaatst op

Een bovenooglidcorrectie wordt steeds vaker uitgevoerd. Het is een goede manier om het overschot aan huid, vet en spierweefsel van het bovenooglid weg te nemen. Mocht je dit overwegen te doen, dan moet je daar goed over nadenken. Het is namelijk niet altijd nodig en misschien past het wel helemaal niet bij je. Lees daarom eerst de onderstaande tips door. Mocht je toch voor een bovenooglidcorrectie gaan, doe het dan bij een echte specialist, zoals ooglift.nl.

Controleren of het echt nodig is

Om eenvoudig te beoordelen of je een bovenooglidcorrectie nodig hebt, kijk je ontspannen in de spiegel. Zie je weinig huid van het bovenooglid, doordat er vet, huid of spierweefsel overheen ligt? Dan is dat een goede indicatie om het weg te laten nemen en een ooglidcorrectie te ondergaan.

Laat het door een echte specialist doen

Steeds vaker voeren (basis-)artsen ooglidcorrecties uit, en dit terwijl ze soms geen chirurgisch opleiding hebben gevolgd. Laat het altijd doen door iemand die dit vaak doet, dus een echte specialist. Uit onderzoek blijkt dat de kans op complicaties dan zeer klein is.

Pas op voor aanbiedingen

Regelmatig komen er aanbiedingen voorbij waarbij je voor relatief weinig geld een bovenooglidcorrectie kunt ondergaan. Deze aanbiedingen zijn alleen mogelijk wanneer er flink wordt bespaard op iets. Je raadt het al: de kans is groot dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de behandeling.

Neem een week vrij

De eerste dag na een behandeling krijg je te maken met irritatie van de ogen, tranen, niet scherp kunnen zien en zwelling. Begin meteen met koelen, want de klachten nemen dan sneller af. Probeer ook niet veel te bukken, inspannen en lang achter de laptop te zitten. Houd zo veel mogelijk rust; dan herstel je het snelst.

Gerelateerde berichten

Wat is een bloeddrukmeter?

Een bloeddrukmeter is een handig apparaatje waarmee je thuis eenvoudig je bloeddruk kunt meten. Het is een hulpmiddel om in de gaten te houden of je...

Lees meer

Dit is het belang van goede schoenproducten en veters

Het belang van goede schoenproducten en veters is vaak een ondergewaardeerd aspect van schoeisel, maar het kan een wereld van verschil maken voor...

Lees meer

Dit is het verschil tussen barefoot schoenen en teensokken

Het verschil tussen barefoot schoenen en teensokken is voor velen een belangrijk onderwerp, vooral voor degenen die geïnteresseerd zijn in gezonde...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden