Een bovenooglidcorrectie wordt steeds vaker uitgevoerd. Het is een goede manier om het overschot aan huid, vet en spierweefsel van het bovenooglid weg te nemen. Mocht je dit overwegen te doen, dan moet je daar goed over nadenken. Het is namelijk niet altijd nodig en misschien past het wel helemaal niet bij je. Lees daarom eerst de onderstaande tips door. Mocht je toch voor een bovenooglidcorrectie gaan, doe het dan bij een echte specialist, zoals ooglift.nl.

Controleren of het echt nodig is

Om eenvoudig te beoordelen of je een bovenooglidcorrectie nodig hebt, kijk je ontspannen in de spiegel. Zie je weinig huid van het bovenooglid, doordat er vet, huid of spierweefsel overheen ligt? Dan is dat een goede indicatie om het weg te laten nemen en een ooglidcorrectie te ondergaan.

Laat het door een echte specialist doen

Steeds vaker voeren (basis-)artsen ooglidcorrecties uit, en dit terwijl ze soms geen chirurgisch opleiding hebben gevolgd. Laat het altijd doen door iemand die dit vaak doet, dus een echte specialist. Uit onderzoek blijkt dat de kans op complicaties dan zeer klein is.

Pas op voor aanbiedingen

Regelmatig komen er aanbiedingen voorbij waarbij je voor relatief weinig geld een bovenooglidcorrectie kunt ondergaan. Deze aanbiedingen zijn alleen mogelijk wanneer er flink wordt bespaard op iets. Je raadt het al: de kans is groot dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de behandeling.

Neem een week vrij

De eerste dag na een behandeling krijg je te maken met irritatie van de ogen, tranen, niet scherp kunnen zien en zwelling. Begin meteen met koelen, want de klachten nemen dan sneller af. Probeer ook niet veel te bukken, inspannen en lang achter de laptop te zitten. Houd zo veel mogelijk rust; dan herstel je het snelst.