Zorg compas

Alles wat je moet weten over een bovenooglidcorrectie

Alles wat je moet weten over een bovenooglidcorrectie

Geplaatst op

Heb jij er wel eens over nagedacht om een bovenooglidcorrectie uit te laten voeren? Dan heb je waarschijnlijk ook al gezien dat je dit op veel plekken kunt laten doen. Er zijn veel klinieken in de omgeving te vinden en er is al veel informatie te vinden. Een van de specialisten waar je terecht kunt, is ABC Clinic. Maar dan begint het pas. Want wat houdt deze operatie precies in en zijn er nog risico’s waar je rekening mee moet houden? Het is goed om eerst zoveel mogelijk te weten te komen voor de afspraak. 

Dit is een bovenooglidcorrectie

De naam bovenooglidcorrectie zegt het eigenlijk al: het is een correctie van het bovenooglid. Het is een correctie waarbij er een strookje huid wordt weggehaald door een injectie, zodat het ooglid als het ware omhooggehaald wordt. Aan het einde van de correctie wordt de snede gehecht, waarna deze doorloopt in bijvoorbeeld de arcadeboog of in een kraaienpootje. Je zult er hierdoor niets meer van zien zodra de ogen genezen zijn. In het begin kan het echter wel wat zwellingen op gaan leveren, die vanzelf weer wegtrekken en waarna jij er gelijk anders uit zult gaan zien.

Een kleine ingreep

Een bovenooglidcorrectie wordt door veel mensen uitgevoerd wanneer er sprake is van overhangende oogleden. Deze oogleden belemmeren het zicht. De huid is slap geworden, en naast de belemmering kan het ook tot vermoeide ogen en hoofdpijn leiden. Het kan daarom een goede overweging zijn om tot een correctie over te gaan, waardoor je de verschillende kwalen tot een minimum kunt beperken. Doordat het slechts een kleine ingreep is, hoef je ook niet bang te zijn dat het grote gevolgen met zich meebrengt. Tevens ben je niet veel tijd kwijt met het herstel van de operatie.

Meer zicht na herstel

Na de bovenooglidcorrectie ben je niet gelijk van alle problemen af. In eerste instantie zijn de ogen namelijk opgezwollen en blauw. Deze zwellingen moeten langzaam wegtrekken, waarna ook de pijn minder wordt. Het is daarom aan te raden dat je gedurende deze herstelperiode pijnstillers inneemt. Ook moet je niet direct te veel van jouw ogen verwachten. Ze hebben tijd nodig om aan de nieuwe situatie te kunnen wennen. Wel ga je het gelijk merken aan jouw zicht. Vanaf het moment dat de zwelling minder wordt, ga je meer kunnen zien dan wat je van jezelf gewend bent.

Een operatie met vrij weinig risico’s

Een bovenooglidcorrectie kan ervoor zorgen dat je er direct jonger en stralender uitziet. Mensen in jouw omgeving zijn dit niet meer van je gewend. Je zult voortdurend complimenten ontvangen, wat goed voor jouw mentale gezondheid is. Doordat het weinig risico’s met zich meebrengt, is het zeker het proberen waard om jouw dagelijks leven weer een stuk eenvoudiger te maken. Als je bij een goede kliniek terecht komt, ben je ook verzekerd van voldoende advies en een uitgebreide informatie over de behandeling. Ga daarom altijd een gesprek aan en bekijk wat er mogelijk is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden