Zorg compas

Alles over de kosten van een zorgverzekering

Alles over de kosten van een zorgverzekering

Geplaatst op

Wanneer je een zorgverzekering hebt betaal je daarvoor iedere maand een premie: hoeveel je betaalt is van verschillende factoren afhankelijk. Ook als je voor het eerst een zorgverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om te weten hoe deze kosten zijn samengesteld en waarvoor je precies betaalt. Hier vind je alle informatie over de kosten van een zorgverzekering.

Zo is de premie voor je zorgverzekering samengesteld

Je bent als Nederlander verplicht om een basisverzekering te hebben. Hiervoor betaal je iedere maand zorgpremie. Wat er precies in de basisverzekering zit wordt bepaald door de overheid. Dit betekent dat de basisverzekering voor iedereen hetzelfde is. De kosten voor een basisverzekering liggen wel anders per verzekeraar: hoe komt dat? Dit komt onder andere doordat de zorgverzekeraar afspraken maakt met zorgverleners. Daarnaast bestaat de premie uit twee onderdelen:

  • Rekenpremie
  • Opslagpremie

De rekenpremie is een inschatting van de premie van de basisverzekering, vastgesteld door de overheid. Dit is voor iedere verzekeraar hetzelfde. De opslagpremie wordt bepaald door de verzekeraar. Dit verklaard dan ook waarom de kosten voor een basisverzekering per verzekeraar kunnen verschillen.

Zorgverzekering vergelijken voor de beste zorg en de laagste prijs

Hoeveel jij betaalt voor je zorgverzekering 2021, is daarnaast afhankelijk van wat je in het pakket hebt zitten. De basisverzekering is verplicht: deze kosten betaal je in ieder geval. Daarnaast kun je er voor kiezen om aanvullende dekkingen toe te voegen. Ook dit heeft invloed op de premie. Hoe meer aanvullende dekkingen je kiest, hoe meer je betaalt per maand.

Omdat de kosten tussen verzekeraars onderling flink kunnen verschillen, is het zeker aan te raden om de zorgverzekeringen te vergelijken. Op deze manier weet je niet alleen wat je betaalt, maar ook waar je het goedkoopst uit bent. Het is ook altijd goed om te kijken naar het zorgaanbod: bij welke ziekenhuizen kun je terecht als je iets overkomt en hoeveel behandelingen bij de fysio zitten er in je aanvullende pakket? Dit zijn allemaal zaken waarop je de zorgpolissen van diverse zorgaanbieders kunt vergelijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden